Aktuális hírek


Rákóczi verseny kérdései

KÉRDÉSEKÉRT KLIKK IDE!

 Fradi suli program

Fradi suli program

A Tokaji DSE meghívására a Ferencvárosi Torna Clubnéhány élsportolója iskolánkba látogat.

Találkozhatunk az NB I-es labdarúgó csapat egyik játékosával, vagy egy másik szakosztály (kézilabda) élvonalbeli, válogatott sportolójával.

Helyszín:Tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola aulája

Időpont: 2016. december 7. (szerda) 14.00-15.30

         

Program:

·  Interaktív játék a gyerekeknek (Fradis ajándékot lehet nyerni)

·  Dekázó verseny 

·  Interaktív beszélgetés a Fradi két élvonalbeli sportolójával

·  Fradi image film levetítése (olimpiai-, és világbajnokaik bemutatása)

·  Fradi sportolóinak dedikálása

·  Közös fényképek készítése a sportolókkal

    

Az eseményről profi videó és fénykép felvételeket készít a Ferencváros, amelyek kikerülnek a Fradi hivatalos honlapjára és Facebook oldalára.

 

Szeretettel várunk mindenkit (gyereket, felnőttet)!

Tokaji Diáksport EgyesületNyíregyházi Continental Aréna - Magyarország-Lettország férfi kézilabda EB selejtező

A Tokaji DSE lány kézilabda sportcsoportjai Csordás Balázs edző szervezésének köszönhetően részt vettek a nyíregyházi Continental Arénában a Magyarország Lettország férfi kézilabda EB selejtező mérkőzésen. A kézis lányoknak sikerült a válogatott játékosoktól aláírást szerezni és néhány fényképet is begyűjtöttek tőlük. Bár Mikler Roland nem játszott, de ott volt az arénában és szívesen állt a kamera elé a tokaji lányokkal. 

 Láss a polcok mögé!

Útjára indult a Bors Alapítvány és a Magyar Természetvédők Szövetségének tudatos fogyasztással kapcsolatos fotókiállítása

Mindannyian fogyasztók vagyunk, nap mint nap vásárolunk, és „szavazunk” pénzünkkel egy-egy termékre. Tudatos fogyasztóként jó lenne, ha igyekeznénk megfontolni vásárlásainkat, keresnénk a helyi beszerzési forrásokat, friss, szezonális élelmiszert. Ebben próbál segítséget nyújtani a fotókiállítás, amely jövő év április végéig országszerte 12 helyszínen kerül bemutatásra. Tokajban megrendezésre kerülő kiállítást a Bodrog Egyesület szervezte.

„A felmérések azt mutatják, hogy sajnos vásárlásaink egyre nagyobb részét bevásárlóközpontokban, szupermarketekben bonyolítjuk le, így nagyon fontos lenne, hogy minél több üzletben jelenjenek meg az ökológiai gazdálkodásból vagy méltányos kereskedelemből (fair trade) származó termékek.” – mondta Kapitányné Sándor Szilvia, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője.

„A bevásárlóközpontok térnyerésével párhuzamosan sokan keresik a régi ízeket, hagyományos élelmiszereket, a termelői piac hangulatát is. Szeretnénk, ha a kiállítás nyomán sokan kedvet kapnának a kertészkedéshez, vagy ahhoz, hogy kilátogassanak a helyi termelői piacra.” – tette hozzá Lengyel István, a Bodrog Egyesület munkatársa.

A kiállításhoz kapcsolódóan a látogatók egy teszt segítségével képet kaphattak arról, mennyire tudatos fogyasztók, és felmérhették azt is, hogy mennyire alaposan nézték meg a kiállítást. Emellett bevásárlós játék is várta a szórakozni vágyókat.

A kiállítás a Tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskolában 2016. november 8. és 2016. november 11. között volt látható, megrendezését a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatta.

 

További információ:

Lengyel István, a Bodrog Egyesület elnöke, 36703289715, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapitányné Sándor Szilvia, Magyar Természetvédők Szövetsége, programvezető, (1) 216-7297, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Képekért klikk ide!

 MEGHÍVÓ - Jótékonysági bál - 2016

 

Elérhetőségeink

Postacím: 3910 Tokaj, Bajcsy-Zs. Endre út 7-9.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 47/352-216, Fax: 47/552-096

Csatlakozz hozzánk!

Mi is ott vagyunk a közösségi hálón. Kövess minket!